
خدمات ایمپلنت
ایمپلنت یک درمان مدرن برای افرادی است که دندان خود را از دست دادهاند. ایمپلنتها پایههایی قوی از جنس تیتانیوم هستند که جایگزین ریشهی طبیعی دندان شده و سپس دندان مصنوعی بر رویشان قرار میگیرند.
همهی ما میدانیم که دندانها نقش بسیار مهمی در حفظ زیبایی چهره دارند، بطوریکه بیماران از سراسر دنیا، سالیانه هزینهی زیادی را صرف مراقبت و زیبایی دندانهایشان میکنند. اما اگر به هر دلیلی مثل شکستگی، تصادف یا پوسیدگی وسیع، یک یا چند دندان را از دست بدهید چه کار باید کرد؟ ایمپلنتهای دندانی پایههایی قوی از جنس فلز تیتانیوم هستند که جایگزین ریشه طبیعی دندان میشوند و سپس دندان مصنوعی بر روی آنها قرار میگیرد. ایمپلنت به کمک جراحی، درون استخوان فک قرار میگیرد. پس از اتصال و جوش خوردن تیتانیوم با استخون فک، به طور ثابت در جای خود میماند.
سوالات متداول
- جایگذاری ایمپلنت معمولا تحت بیحسی موضعی انجام میشود یا در موارد خاصی تحت بیهوشی. بنابراین در طول جراحی درد را حس نخواهید کرد. هنگامی که لثه کاملا بیحس شد، دندانپزشک یک برش در لثه شما زده و یک سوراخ کوچک در استخوان فک ایجاد میکند تا ایمپلنت را قرار دهد. جراحی ایمپلنت با توجه به شرایط لثهی شما، بهصورت یکمرحلهای یا در دو مرحله انجام میشود.
- در روش یک مرحلهای ایمپلنت در داخل استخوان جاگذاری میشود و سپس پیچی به نام هیلینگ (HEALING) روی آن متصل میشود. بعد از پایان جراحی، این اتصالات در دهان قابل مشاهده است. پس از گذشت یک دورۀ دو ماهه و پیوند خوردن ایمپلنت به استخوان، پیچ از روی ایمپلنت برداشته میشود. سپس با قطعهای دائمی به نام اباتمنت یا اتصالدهنده ایمپلنت(ABUTMENT) جایگزین میشود که بین ایمپلنت و روکشی که بعداً طی قالبگیری روی آن قرار میگیرد، نقش ارتباطی ایفا میکند.
- در جراحیهای دو مرحلهای، تقریباً دو ماه بعد از جراحی و قراردادن ایمپلنت، جراح از طریق برشی کوچک روی لثه پیچ هیلینگ را میبندد. دوباره حدود یک ماه صبر میکند تا لثهها کاملاً شکل بگیرند و بعد از آن قالبگیری و ساخت روکش را انجام میدهد.
در هر دو روش پس از گذشت دو تا چهار ماه از جراحی اولیه پروتز نهایی آماده و جاگذاری خواهد شد. در طول این زمان امکان ساخت انواع پروتز شامل موقت، ثابت یا متحرک بسته به شرایط وجود دارد که میتواند تا آماده شدن پروتزهای نهائی مشکلاتی همانند جویدن غذا و زیبایی که در اثر از دست رفتن دندان ایجاد شده را حل کند. مدت زمان جوش خوردن ایمپلنت با استخوان از 6-3 ماه طول میکشد که در فک پایین 3 الی 4 ماه و در فک بالا 4 الی 6 ماه زمان لازم است. بعد از قرارگرفتن پروتز های نهایی، این مجموعهی ایمپلنت و پروتز عملکردی مشابه با دندانهای طبیعی شما را دارند و قادر خواهید بود به طور عادی غذا بخورید.
-
ایمپلنت میتواند برای تمام افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست دادهاند، استفاده شود. به طور کلی افرادی که لثههای سالم و تراکم استخوانی مناسب در استخوان فک خود دارند کاندید مناسبی برای ایمپلنت هستند.
در حالی که ممکن است برخی افراد به دلایل زیر نتوانند ایمپلنت انجام دهند:
- افراد سیگاری
- مادران باردار
- افرادی که در شش ماه گذشته سابقه سکتهی قلبی داشتهاند.
- افرادی که دیابت کنترل نشده دارند.
- بیمارانی که تحت شیمیدرمانی یا رادیوتراپی هستند.
- بیماران نقص ایمنی
توجه کنید کودکان و نوجوانان تا کامل شدن رشد استخوان فک، یعنی دختران تا ۱۸ سالگی و پسران تا ۲۰ سالگی نباید ایمپلنت انجام دهند.
- رای مشخص کردن طرح درمان، تعداد دندانها، اندازه و محل انجام ایمپلنت از رادیوگرافی دندان استفاده میشود. برآورد قیمت با توجه به تعداد ایمپلنت، مواد بهکارگرفتهشده و طرح درمانی موردنظر صورت میگیرد.
- قبل از انجام عمل، دندانپزشک لثهها را معاینه میکند تا از سلامت آنها مطمئن شود. هرگونه عفونت یا پوسیدگی در لثه و دندانهای مجاور ایمپلنت باید به طور کامل درمان شود.
- اگر بیماری خاصی مثلی فشار خون، دیابت یا بیماری قلبی دارید و یا داروی خاصی مصرف میکنید، حتما دندانپزشک را در جریان قرار دهید. برای نمونه اگر از داروی رقیقکننده خون استفاده میکنید، پس از مشورت با پزشک حداقل سه روز قبل از جراحی مصرف دارو را قطع کنید.
-
در برخی شرایط استخوان فک توان کافی برای نگهداشتن ایمپلنت دندانی را ندارد. برای نمونه اگر زمان زیادی از نبودن دندان در استخوان فک گذشته باشد، این استخوان تحلیل رفته و نمیتوان ایمپلنت را در به سادگی در آن جاگذاری کرد. همچنین پوکی استخوان و تراکم کم استخوان فک نیز شرایط را برای انجام ایمپلنت نامناسب میکند به همین دلیل برای رفع این مشکلات از پیوند استخوان کمک میگیریم. پس از پیوند استخوان باید چند ماه صبر کنید تا استخوان جوش بخورد و آمادهی کاشت ایمپلنت شود .
پیوند استخوان ممکن است همراه با روند درمانی ایمپلنت صورت گیرد و یا قبل از شروع کاشت ایمپلنت به تامین حجم کافی استخوان اطراف نیاز دندان داشته باشیم. در پیوند استخوان برای ایمپلنت، ممکن است جراح استخوان مورد نیاز را از محل دیگری در فک برداشت کند. در این صورت نیاز به جراحی در بیمارستان وجود دارد.
اما در اغلب موارد در مطب و بدون نیاز به جراحی، از ماده مخصوص پیوند استخوان که به آن پودر استخوان گفته میشود، استفاده میکنند. این ماده را بر روی استخوان دندان موردنظر برای ایمپلنت قرار میدهند.
- تا چند روز از غذاها و نوشیدنیهای داغ استفاده نکنید.
- اگر درد داشتید از مسکنهایی مثل ایپوبروفن یا استامینوفن استفاده کنید.
- جهت تمیز نگهداشتن دندان از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.
مراحل دریافت خدمات
تماس با مشاوران کلینیک ایده آل
دریافت مشاوره و پیشنهاد بهترین خدمت برای شما
تعیین وقت ویزیت دکتر مربوطه
ویزیت دکتر در کلینیک ایده آل
تعیین وقت انجام جراحی
انجام جراحی مربوطه و دریافت مشاوره های پس از جراحی

دکتر سعید اصغری

دکتر جواد اسماعیلی

دکتر حسین کوهساری
